Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2019 00:30 - За теб
Автор: loveu1 Категория: История   
Прочетен: 483 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Здравейте!
Напоследък съм в странен етап от живота си и гледах, и прочетох доста мотивационни речи, с цел да се мотивирам, и да изляза от депресията, в която съм в момента... е нищо не помогна. В края на деня отново си сам, в тъмното и с всички мисли в главата си. Опитвайки се да се бориш със собствените си демони. Лично аз, когато си лягах се питах:  "Другите дали одобряват това, което направих?", "Достатъчна ли е любовта, която му/й давам?" , "Те щастливи ли са, от това което правя за тях?" и всяка нощ оставам без отговори, защото си задавах грешните въпроси. И един ден, когато си легнах се запитах: "Това ли искам?", " Това ли е любовта?" , " Аз как се чувствам?" ... е отговорите не ми харесаха. В този момент осъзнах, че не живея пълноценно.. да мисля за другите и да потъпквам себе си, не беше здравословно за мен. Това беше и причината да изпадна в депресия. Очаквах всички да се държат с мен така, както аз с тях. Да ме подкрепят така, както аз тях. Да ме обичат така, както аз тях.. Тогава реших, че е важно е как се чувствам аз. Дали харесвам това, което виждам всеки ден в огледалото.. и не дали съм достатъчен за другите, а дали си достатъчен за себе си. Звучи егоистично нали..така трябва да бъде. В даден момент просто осъзнаваш, че трябва да мислиш за себе си. Всички живеем един живот и той трябва да е за нас самите! Не за другите! Тогава решаваш, че е време да започне промяна.. Лесно е да се каже, но е толкова трудно човек да се бори със себе си и с навиците си, но нищо в живота не е лесно. Веднъж осъзнал ли си, че това, което имаш не ти е достатъчно или че не се чустваш щастлив и достоен за самият себе си, не ти е нужен друг стимул. Смисълът на живота е да сме щастливи нали? Ако не ти харесва как се държат в теб околните - покажи им го! Не ти харесва отношението и държанието на партньора ти към теб - кажи му го! Не харесваш тялото си - започни да тренираш! Всичко започва с теб! Искаш щастие - направи си! Бъди себе си! Ще отнеме време, ще се чувстваш самотно, ще загубиш няколко "приятеля", но със сигурност крайният резултат ще ти хареса.. Защото ще започнеш  да разбираш себе си! 
Аз направих крачката към това да се обичам..много се надявам и вие да решите да я направите. Няма как да обичаме другите, ако не обичаме себе си! Няма как да ги разбираме, ако не разберем нас самите! И нищо няма да ви помогне, ако вие сами не го поискате! Всичко зависи от вас и от волята ви!
ОБИЧАЙТЕ СЕ!


Тагове:   обичай,   Воля,   започни,


Гласувай:
4




1. hloris - с воля не се излиза от депресия
08.09.2019 00:47
иска се мотивация,а за да има такава човек,то зад тази мотивация стоят цели....
Харесва ми целта да започнеш от там да се самообичаш,вместо само бичуваш.
цитирай
2. vyara7 - Към теб
08.09.2019 12:32
Как да се науча да разбирам себе си ,както и да обичам себе си ,когато някои хора около мен непрекъснато ме обиждат,комплексират и не ме разбират?
цитирай
3. vyara7 - за любовта
08.09.2019 12:36
Това ли е любовта? ЯВНО . Понякога и аз не разбирам защо е точно така ? Дали така е когато има истински чувства или писмото е такова .
цитирай
4. vyara7 - мотивация
08.09.2019 12:51
правилно, без мотивация човек просто живее. Ей така . Когато има мотивация всичко е прекрасно,щастието изпълва душата ,вдъхновение, сили,успехи,желание ...
цитирай
5. loveu1 - иска се мотивация, а за да има такава ...
08.09.2019 13:35
hloris написа:
иска се мотивация,а за да има такава човек,то зад тази мотивация стоят цели....
Харесва ми целта да започнеш от там да се самообичаш,вместо само бичуваш.

Разбирам какво се опитваш да кажеш и уважавам мнението ти. Лично според мен, за да започнеш да се обичаш трябва да промениш и нещата, които не харесваш във себе си, а за да се изправиш срещу себе си ти трябва и воля.
цитирай
6. hloris - И това няма как да стане,
08.09.2019 16:55
след като си депресиран....тя парализира именно волята ти,и състоянието тогава става неуправляемо....

Може би не трябва нищо да променяш в себе си,по-скоро да имаш нужда от любов,изразена в чисто човешко присъствие и подкрепа в такъв момент.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: loveu1
Категория: История
Прочетен: 2770
Постинги: 1
Коментари: 6
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031